28 Nisan 2012 Cumartesi

Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği - Corn Bread

Sevgili Karen bize nasil misir ekmegi yapilir onu gosterdi:)


2 yumurta kucuk kare bir tepsi icin

2 su bardagi ( 2 cup) un

 

 6 yemek kasigi misir unu (6 tablespoon)

 

1 tatli kasigi kabartma tozu (1 tea spoon)

Bence 1 yemek kasigi seker yeterli, burda yarim su bardagi konuyor ,bu olcu cok sekerli bir misir ekmegi olmasi icin! isterseniz sekeri daha azaltip tuz da ilave edebilirsiniz...

2 yumurtayi malzemelerin uzerine kiriyoruz

yarim su bardagi sut (soguk yada ilik farketmez) (1/2cup)

120gr erimis tereyag (1/2 cup)

1 tatli kasigi varsa sivi vanilya yoksa 1 tatli kasigi toz vanilya,kasik yardimi ile karistiriyoruz

yaglanmis 22cmlik kare bir kaliba dokulur,170 derceli bir firinda 35 dakika pisirilir...

ilikken dilimliyoruz,servis etmek icin!

sabah kahvaltida yada yemeklerde servis ediyoruz, sicakken tereyag surup keyfini cikariyoruz!

AFIYET OLSUN!

Posted by Picasa

Hiç yorum yok: